.
Аберації
(1)
Автополіплоїди
(1)
Агар Агар
(1)
Біологічні особливості сої
(1)
Виробництво
(4)
Генотип
(1)
Гетерозис
(1)
Гібрид
(12)
Гібридизація
(1)
Екотип
(1)
Запилення
(2)
Знаки
(2)
Інтенсифікація
(1)
Інтродукція
(1)
Кросинговер
(1)
Кукурудза
(5)
Мендель
(1)
Мінливість
(3)
Опромінення
(2)
Полігени
(2)
Полігібрид
(1)
Поліплоїдія
(6)
Поліплоїдний ряд
(3)
Пшениця
(4)
Ріпак
(1)
РНК
(1)
Рослина
(1)
Соя
(5)
Схрещування
(4)
Тритікале
(1)
Хромосоми
(1)
Пошук на сайті
Овес візантійський
Найбільш поширений у
Південній півкулі. Його вирощують на півдні США, в Південній Америці, Африці, Австралії, а також
у Середземноморських і Середньоазійських країнах. Найбільшого значення набули
зимуючі сорти даного виду, що відносяться до середземноморської
еколого-географічної групи (Бізантіна ІІ). Порявняно з вівсом посівним овес
візантійський більш посухостійкий, менше вражається хворобами. Первинний центр
його походження – країни Середземного моря. Найбільше число різновидностей
зустрічається в Сірії, Ізраїлі і Алжирі. Прабатьківською формою вівса
візантійського вважається вівсюг середземноморський.