Пошук на сайті

Від чого залежить якість зерна пшениці

Якість зерна скоростиглих пшениць знаходиться в відповідній залежності від метеорологічних умов і генетичних особливостей сорту. Підвищений вміст  білку в зерні  виявлено в сортів м’якої пшениці з Угорщин, Румунії, Болгарії, Сербії, Японії, США, Італії , Китаю.

     Основні вимоги, які  пред’являються до сильних пшениць : вихід муки 1-го сорту (відсоток від розмолотого зерна), об’єм хліба з 100 г муки і його пористість. Істотне значення  в попередньому визначенні технологічних особливостей зерна відіграють ознаки: крупність і скловидність зерна, седиментація, стійкість тіста до замісу. Сполученням високих технологічних особливостей характеризуються скоростиглі зразки США. Угорщини, Румунії, Болгарії