Якість зерна скоростиглих пшениць знаходиться в відповідній залежності
від метеорологічних умов і генетичних особливостей сорту. Підвищений вміст білку в зерні виявлено в сортів м’якої пшениці з Угорщин,
Румунії, Болгарії, Сербії, Японії, США, Італії , Китаю.
Основні вимоги, які пред’являються
до сильних пшениць : вихід муки 1-го сорту (відсоток від розмолотого зерна), об’єм
хліба з 100 г муки і його пористість. Істотне значення в попередньому визначенні технологічних
особливостей зерна відіграють ознаки: крупність і скловидність зерна,
седиментація, стійкість тіста до замісу. Сполученням високих технологічних
особливостей характеризуються скоростиглі зразки США. Угорщини, Румунії,
Болгарії