Біологічні особливості сорго
Сорго відрізняється вимогливістю до тепла
і жаростійкістю, а температура -2 - -30С згубна для нього. Це одна з
найбільш посухостійких культур світового землеробства і витримує не лише
грунтову, але і повітряну посуху. Незважаючи на високу посухостійкість, сорго
вийнятково позитивно реагує на зрошення.
Сорго придатне для вирощування на засолених грунтах, оскільки витримує
концентрацію солей до 0,6 – 0,8%. Невимогливе до грунтових умов, але погано
росте на кислих грунтах.
Цінна біологічна особливість сорго полягає в тому, що стебла і листя
рослин більшості сортів до моменту повноціннго
дозрівання зерна залишаються зеленими.
Сорго, як короткоденна культура, збільшує тривалість вегетації в умовах
довгого дня. Скоростиглі сорти мають тривалість вегетаційного періоду 90 – 105
днів, середньостиглі – 106 – 120 пізньостиглі – 120 – 130 днів і більше.